If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Темата е как трябва да престанем да ревем като вдовици за х.й и типично по български само да се вайкаме, как нещата вървят на зле и още малко ще се мре. Както и да не преиграваме, как сме закърмени с марката, като нашите родители, ако изобщо са имали коли преди 89-та, са карали соц. продукция, на която сме се радвали като невидели
Темата е как трябва да престанем да ревем като вдовици за х.й и типично по български само да се вайкаме, как нещата вървят на зле и още малко ще се мре. Както и да не преиграваме, как сме закърмени с марката, като нашите родители, ако изобщо са имали коли преди 89-та, са карали соц. продукция, на която сме се радвали като невидели
Каса бира имаш от мен:
Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
Някога карали ли сте примерно Алфета ГТ 1.8.... или нещо друго с Норд Мотор?
Иначе евала на колегата за поста където ни раздели на групи... не се приемам за председател НО да май е по-добре да не съществува Алфа под измислени черупки на Фиат...
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Някога карали ли сте примерно Алфета ГТ 1.8.... или нещо друго с Норд Мотор?
Иначе евала на колегата за поста където ни раздели на групи... не се приемам за председател НО да май е по-добре да не съществува Алфа под измислени черупки на Фиат...
Айде пък да има и други мнения освен твоето. Алфа Ромео БИЛА спортна марка сега вече не е следователно няма Алфа Ромео. Край, точка, финито! Никой нищо не може да каже повече. Аз примерно може и да не харесвам стари коли бе Нено. Или ги харесвам но само да ги гледам, а не да ги карам. Че какво й е на марката? нямала модели...ми няма. Квото има това е. Грозни били. Ми не си ги купувай, бе Нено. Разни хора си ги купуват. Старите били много по-добри. За тебе сигурно. За мен може и да не е така. Вървяла към по-зле марката. Ама върви на някъде нали?
Това е малко като спора за и против комнизма в БГ. Гадно било, репресии, липса на свободи, ама имало праи повече, работа за всички, хората били доволни. И така и така. Какво й е на 159? Какво значи защо не си купувате нови алфи? Аз имам две нови алфи. Цецо има Мито с опция да го смени за Жулиета. В раздела за 159-ките има още бая собственици. Има ги колите бе! Малко били...ми толкова! ама ги има!
Всичко се променя на този свят. Вече не е рентабилно да се правят толкова спортно ориентирани автомобили явно. И пак спрямо конкуренцията са си по-спортни алфите. Били фиати. То и шкода, сеат, ауди и Фоксваген са една кола ма кво от това?
приемам мнението ти и евала, радвам се като много хора се засягат по въпроса, НО какво мислиш по въпроса че единсвеният двигател дето става на алфа е 1.9 JTD (и донякъде 2.4 пак дизел) и вашите и двете коли са с него???? и що не си взе алфа автоматик примерно?
п.с. Прочете ли какво пише на рекламите и статиите които съм пуснал ?
---------- Post added at 12:13 ---------- Previous post was at 12:08 ----------
какво открих тука...
[QUOTE=andro88;601820 ще се събираме тук ,за да си говорим как преди и от Алфа са правили коли. Лошото момчета е ,ч е вече ни обезличават -имаме модели ,които така миришат на фиат ,че не е истина.Дано поне другата страна на медала е да ни съпортнат, а не да замразяват инвестиции[/QUOTE]
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
само че без фиат, алфа можеше вече и да няма. в момента фиат дърпа алфа напред, а не я спъва. просто имаме най-технологичните бензинови и дизелови двигатели и най-продаваните модели на марката. я погледнете само какъв бензинов двуцилиндров турбо мотор с мултиеър са пуснали за фиат 500- реве като заклан глиган.
приемам мнението ти и евала, радвам се като много хора се засягат по въпроса, НО какво мислиш по въпроса че единсвеният двигател дето става на алфа е 1.9 JTD (и донякъде 2.4 пак дизел) и вашите и двете коли са с него???? и що не си взе алфа автоматик примерно?
п.с. Прочете ли какво пише на рекламите и статиите които съм пуснал ?
---------- Post added at 12:13 ---------- Previous post was at 12:08 ----------
какво открих тука...
И двете коли са 1.9 щото не ми стигнаха парите за 2.4 пак дизел. Бензините на ГМ не струват според мен, но бих се прежалил за 3.2. Новия 1750 ТБ мотор лош ли е? Мултиеър технологията лоша ли е? Алфа автоматик що не си взех се питам всеки божи ден в тоя задръстен град! Следващата кола ще е 100% хафтоматик.
И аз искам спортни модели и спортна марка, но пазара не го иска. Щото нали знаеш, че той определя предлагането. На дали некой е седнал в централата на ФИАТ и си е казал "Дай да видим какво да направим за да съсипем Алфа и да губим адски много пари, щото не ни кефи да прави супер коли дето се продават много." Истината е, че ако Алфа правеха същите спортни коли като едно време никой нямаше да си ги купува. Тъжно но факт. Какво й е на Жулиета КуВе? Не е хот хеч ли? Е, да - грозна е като гъза на дърта циганка, ама всичко е въпрос на вкус. Сега като се залюбят с Крайслер генерално ще нахлуят в Америка и онзи пазар ще промени коренно марката. Вервай ми. Там малки и маломощни коли не карат.
ПС - а сравнителните тестове на 159 срещу трета серия дето я поцепваше на каквото я хване добре ли са?
Липсва спорта.
Преди колите са се харчели защото събота и неделя като си прещракваш спорните канали попадаш на рали състезания, опааа, Алфа Ромео.
Решиш да провериш как върви Формула 1, опаа, пак Алфа Ромео.
Пускаш си WTCC - Алфа 156 мачка наред.
Сега ми пускат реклами с някви жени все едно си купувам фон дьо тен.
Преди Алфа Ромео са рекламирали със спорт, а сега с някакви жени и и модерни хипари и анимационни герои.
Така се продават дамски превръзки и електронни игри, а не спортни автомобили.
Кажете че не Ви харесва тази реклама... и самочуствието да го напишеш.....
за тези които не са на ти с английския:
"Има много добри спортни коли на пътя...Знам, изпреварвам ги през цялото време"
Липсва спорта.
Преди колите са се харчели защото събота и неделя като си прещракваш спорните канали попадаш на рали състезания, опааа, Алфа Ромео.
Решиш да провериш как върви Формула 1, опаа, пак Алфа Ромео.
Пускаш си WTCC - Алфа 156 мачка наред.
Сега ми пускат реклами с някви жени все едно си купувам фон дьо тен.
Преди Алфа Ромео са рекламирали със спорт, а сега с някакви жени и и модерни хипари и анимационни герои.
Така се продават дамски превръзки и електронни игри, а не спортни автомобили.
Ей затова не се търсят спортни автомобили.
Не се търсят спортни автомобили защото пазара няма нужда от спортни автомобили. Търсенето определя предлагането. Ако преди е било ок в събота да изкараш алфата и да се поцепиш от даване на газ по пътищата сега вече бензца струва майка си и баща си, има катаджии и камери на всеки ъгъл, има 10 000 пъти повече коли на пътя и вече не е забавно да караш с 200 щото почти всяка градкса въшка ги вдига. Има си маркетолози, които правят продуктово позициониране и изследване на пазара ужасно дълго време, за да може един модел да е успешен. То и сега като включиш телевизора виждаш Рено навсякъде - Формула 1, Рали шампионатите и т.н. А я ми кажете един спортен автомобил на Рено. Ама истински спортен дето да няма алфов аналог.
Рекламата е страшна и е била перфектна за времето си. Тогава са се търсили и купували коли "с топки". А прави ли ти впечатление, че рекламата е насочена за американския пазар? Сега в Америка ще ми изпревариш дедовия щото има повече катаджии и радари от колкото нормални коли.
Времената се менят, пичове, и ако и марката не се промени ще изчезне, защото няма да е актуална.
Потребителя купува каквото му наложиш.
С едно правилно промиване на мозъка ще ти продадат ладата за мерцедес.
Например, като напишеш 1000 поста в тоя форум , че Жулиета и Мито са супер мега яки защото си ги карал и си се возил и хората , които четат започват да си мечтаят за тая кола и да ти вярват
Яд ме е, че маркетолозите не са автомобилни манияци, а манияци на сухите цифри
Comment